Na jednu várku - cca 40 šneků potřebujeme:
- 2x listové těsto (nejvíce se mi osvědčilo "rozválené" těsto z Lidlu)
- trošku kečupu
- trošku hořčice
- drcený kmín
- 200 g eidamu vcelku (já dávám 30 %)
- 200 g nivy
- 200 g vysočiny
- 1 čabajskou klobásu
Těsto si rozválíme na pomoučněném vále, aby nám vznikla slabá placka (nejlépe obdélníkového tvaru). Potřeme ho slabou vrstvou kečupu a hořčice. Posypeme drceným kmínem. Na připravený základ poklademe plátky vysočiny. Dávám ji tak do poloviny těsta, protože by jinak při zavinování vylézala. Klobásu si nakrájíme na slabé plátky a poklademe ve dvou řadách na vysočinu. Do misky si nastrouháme eidam a nivu, promícháme a přidáme na listové těsto. Když máme hotovo, vrhneme se na zavinování. Zavinujeme samozřejmě z té strany, kde máme nakladené suroviny. Po zavinutí "váleček" rozkrájíme na plátky o tloušťce přibližně 1 cm, většinou se mi z jednoho těsta podaří udělat 20 - 23 šneků. Šneky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud nezezlátnou.
Šneci se hodí na různé oslavy nebo party.
Šneci se hodí na různé oslavy nebo party.
Dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥