Staročeští šneci

Na jednu várku - cca 40 šneků potřebujeme:
  • 2x listové těsto (nejvíce se mi osvědčilo "rozválené" těsto z Lidlu)
  • trošku kečupu
  • trošku hořčice
  • drcený kmín
  • 200 g eidamu vcelku (já dávám 30 %)
  • 200 g nivy
  • 200 g vysočiny
  • 1 čabajskou klobásu

Těsto si rozválíme na pomoučněném vále, aby nám vznikla slabá placka (nejlépe obdélníkového tvaru). Potřeme ho slabou vrstvou kečupu a hořčice. Posypeme drceným kmínem. Na připravený základ poklademe plátky vysočiny. Dávám ji tak do poloviny těsta, protože by jinak při zavinování vylézala. Klobásu si nakrájíme na slabé plátky a poklademe ve dvou řadách na vysočinu. Do misky si nastrouháme eidam a nivu, promícháme a přidáme na listové těsto. Když máme hotovo, vrhneme se na zavinování. Zavinujeme samozřejmě z té strany, kde máme nakladené suroviny. Po zavinutí "váleček" rozkrájíme na plátky o tloušťce přibližně 1 cm, většinou se mi z jednoho těsta podaří udělat 20 - 23 šneků. Šneky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud nezezlátnou.

Šneci se hodí na různé oslavy nebo party.

Dobrou chuť! :)





Andy's diary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥