- 2 balení gnocchi
- asi 400 g kuřecích prsou
- mražený listový špenát (dávám asi půl balíčku), případně čerstvý listový špenát, který podusíme
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g sýra na strouhání (sýr dle chuti - Eidam, Gouda, Niva)
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- velký stroužek česneku
- trošku řepkového oleje
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánev nalijeme trošku řepkového oleje a vložíme kuřecí maso. Okořeníme grilovacím kořením a orestujeme. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu a zcedíme. Do zapékací mísy vložíme orestované kuřecí maso a gnocchi. Na mírném ohni si rozmrazíme špenát, lehce ho podlijeme troškou vody a chviličku povaříme. Špenát trošku osolíme, prolisujeme do něj stroužek česneku a promícháme. Odstavíme z plotny a vylijeme z něj přebytečnou vodu. Špenát přidáme do zapékací mísy. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a také přidáme do zapékací mísy. Vše osolíme a opepříme dle chuti. Přilijeme smetanu ke šlehání a důkladně vše promícháme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 30 - 40 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.
Dobrou chuť. :)
Vypadá to lákavě, zapéct gnocchi mě ještě nenapadlo. Při nejbližší příležitosti vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatTo vypadá úžasně a gnocchi miluji. Zatím je vždycky dělám klasickým způsobem, ale až se budu chystat je zas dělat, tak je zapeču, jelikož to bude určitě větší bašta :)
OdpovědětVymazatInspiration by Linda