Andy na tripu - Velká Británie - 5. díl

Zdravím! :)

V minulém díle jsme navštívili útesy Seven Sisters a městečko Brighton. Dnes se podíváme na třetí den strávený ve Velké Británii (čtvtý den od počátku cesty). A kam jsme se vydali tentokrát?

4. DEN - STONEHENGE, WINCHESTER

Po snídani, ke které jsme měli opět tousty a čaj s mlékem, nás naše "hostmum" odvezla opět na "meeting point". Cílem naší cesty byla tentokrát světoznámá památka Stonehenge. Cesta z Londýna ke Stonehenge trvala přibližně 2 hodiny. Autobus nás vyklopil na parkovišti a my jsme se přesunuli do Stonehenge Visitor Centre, kde jsme navštívili expozici. Viděli jsme tam například kostru člověka a rekonstrukci jeho obličeje. Venku jsme mohli navštívit původní chatrče a podívat se, jak to uvnitř vypadalo. Poté jsme nasedli do autobusu, který nás dovezl blíž ke Stonehenge. Okolo něj je stezka pro pěší, která je oplocená, aby se nikdo nemohl k unikátním menhirům (kamenným blokům) dostat. Stonehenge jsme obešli ze všech stran a vrátili jsme se zpět k autobusu.









Po návštěvě Stonehenge jsme se vydali do městečka Winchester, centra hrabství Hampshire. Ve Winchesteru jsme navštívili Winchesterský hrad, kde je k vidění např. kulatý stůl krále Artuše ze 13. století, který je na hradě umístěn od roku 1463. Jména rytířů kulatého stolu a krále Artuše jsou umístěna na okrajích desky stolu. Z hradu jsme pokračovali dál do centra, kde jsme viděli např. dům, ve kterém dožila své poslední měsíce spisovatelka Jane Austenová, která napsala např. díla jako Pýcha a předsudek, Rozum a cit apod. Jako výtvarnice jsem samozřejmě musela vyfotit i budovu s nápisem School Of Art. :)














Po přesunu k autobusu jsme se vydali na asi dvouhodinovou cestu zpět do Londýna. :) K večeru jsme se Žany ještě běhaly v naší čtvrti a hledaly nějaký fajn obchod, kde bychom mohly nakoupit nějaké dobroty jako Flapjacky apod. A co jsme zažili další den?

--- pokračování příště ---

Krásný den. :)

Andy

Andy's diary

1 komentář:

  1. No a já myslela, že Stonehenge je normálně přístupný :O Mě by zajímalo, byla tam zima? :D Doufám, že se v příštím článku dozvím, jestli sis tam koupila nějaké dobroty a jak Ti chutnaly :)

    Měj se krásně ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥